Mig & Ulla Terkelsen

Jan
01

Der er 6 år i mellem min søster og jeg. De 6 år var en stor aldersforskel, da vi var børn, men efter vi er blevet voksne har årene udlignet sig. Vi ligner hinanden - min søster og jeg. Så meget, at vi tit bliver spurgt om vi er tvillinger. Her udspiller sig den samme scenen hver gang. Jeg siger tak og smiler, og min søster siger nej, vi er søstre, men hun er 6 år ældre end mig.

Det samme gentog sig forleden, da min søster og jeg efter en Sanne Salomonsen koncert var endt på en cocktailbar. En ung mand spørger om vi er tvillinger, og får det sædvanlige svar fra os. Den kvikke unge mand svarer så, ”Jamen, I må i hvert fald være i familie”. Ja, søstre plejer at være i familie. Så langt så godt. Den unge mand fortsatte imidlertid med sine guldkorn. I minder mig om en eller anden kendt. Det er sjovt, hvordan sådan en bemærkning straks sætter gang i ens tanker. Hvem er det jeg/vi minder om?  Skuespiller eller sanger? Jeg nåede vidt omkring i mit hovedet, og ventede spændt på at få udløst spændingen og modtage det kompliment, som jeg forventede, at det ville være at blive sammenlignet med en kendt. 

Efter et stykke tid, hvor man kunne se, at den unge mand virkelig vred sin hjerne for at komme i tanke om, hvem det var, at han synes, at vi mindede om, sagde han pludselig. ”I ligner Ulla Terkelsen”. ”Ulla Terkelsen” sagde min søster og jeg vantro i munden på hinanden. Den havde vi ikke lige set komme. Vi havde i vores selvoptagethed begge regnet med et andet kompliment. Med al respekt for Ulla Terkelsen, der er en rigtig dygtig udenrigskorrespondent, og som virker som en sympatisk person, så var det måske ikke lige hende, jeg rent udseendemæssigt havde forestillet mig at blive sammenlignet med – alene alderen, kvinden er jo 70 år. Gør det mig overfladisk, måske. Situationen var i hvertfald komisk. Tal om skuffede forventninger.

I en anden sammenhæng ville jeg tage det som et stort kompliment, hvis nogen, der kendte mig og mit arbejde, sammenlignede mig med Ulla Terkelsen, og jeg håber, at jeg kan være lige så sej og still going strong, når jeg bliver 70 år.

Al den snak om Ulla Terkelsen minder mig om en af mine ynglings scener fra udsendelsen ”Årgang 0”, hvor Rachel bliver spurgt, om hun har nogen idoler, og hun svarer, Lady Gaga og Ulla Terkelsen. Fantastisk svar. Alsidigheden længe leve.